Därför är det viktigt att testa

Därför är det viktigt att testa

Att testa är enda sättet att skydda och garantera fysisk hälsa och möjliggöra ekonomisk återhämtning, genom att skydda samhället från förödande sjukdomar. Att testa räddar liv genom att säkerställa att patienter får rätt behandling och isoleras för att minska sjukdomsspridning. Samtidigt är testning för immunitet avgörande för att möjliggöra ekonomisk återhämtning genom att låta immuna individer återvända till arbetet.

Men pricksäkerhet är nyckeln och skillnaden mellan 95 % och 99 % är häpnadsväckande. Om vi testar en miljon människor där 10 % har viruset med ett test vars känslighetsnivå är 99,6 %, kommer 400 personer falskt diagnostiseras som negativa. Om nivån ligger på 95 % kommer 5000 bli falskt diagnostiserade. Effekterna av detta, med den exponentiella sjukdomsspridningen i åtanke, blir kolossala.

Hos ABC Labs har alla tester en känslighetsnivå på >98 %. För det är vad samhället behöver.

Se vår medicinskt ansvariga Ola Winqvist, överläkare och professor i klinisk immunologi, förklara mer om PCR-tester för att detektera coronavirus och serologisk testning för Covid-19-immunitet.

abc_chart

Biomedicum, Solnavägen 9, 171 65 Solna